Utmaning

Idén om Brand New Profile föddes då frustrationen över att många leverantörer av reklam- och profilprodukter har ett svårövblickat sortiment. Du måste i regel ta dig tid att träffa en säljare, som ändå bara kommer att presentera utvalda delar av sortimentet. Ledtiden från idé till leverans blir för lång och det dyker ofta upp kringkostnader i efterhand.

Förutsättningar

Brand New Profile sökte en lösning där inköpen skulle förenklas genom att hela sortimentet presenteras online med bra bilder, beskrivande texter och smidig sökfunktion. Konstnader skulle presenteras transparent, leveranserna vara snabba och ingå i priset.

Lösning

Valet av e-handelsplattform föll på open source-plattformen nopCommerce då komplexiteten i projektet krävde att vissa delar av plattformen anpassades i grunden.

För att kunna möta kravet på att presentera ett stort sortiment skapades integrationer mot de största leverantörerna för att kunna importera produktdata från hundratusentals artiklar automatiskt samt. hålla ett uppdaterat sortiment och i så stor utsträckning som möjligt eliminera handpåläggning. Detta inefattade allt från texter och bilder till priset och tryckmetoder.

Brand New Profile är idag en modern återförsäljare av reklam- och profilprodukter till både företag och privatpersoner som erbjuder prisvärda profilprodukter till personal, försäljningskampanjer och kundevent.