UTMANING

Distributören för varumarket Arena säljer badkläder till både återförsäljare, simklubbar och privatpersoner via swimstore.se
Swimstore distribuerar badkläder från varumärket Arena som passar för tävling, träning, motion och på stranden. De tillhandahåller även den kringutrustning du behöver för att lyckas med din simning, exempelvis simglasögon, badmössor, fenor, paddlar, väskor och handdukar.
Swimstore är stolta samarbetspartners till svensk simidrott och varumärket Arena sponsrar sveriges främsta simmare i damlandslaget, Sarah Sjöström.

FÖRUTSÄTTNINGAR

Swimstore var i behov av att lyfta deras webbshop, både grafiskt, funktionellt och prestandamässigt. Vi på Wombit kände oss manade att ta oss an uppgiften att implementera en modern e-handelsplattform. För att öka användarvänligheten behövde webbplatsen få ett responsivt gränssnitt så att alla typer av enheter som deras besökare använder kunde få en bra presentation av deras sortiment. SEO-anpassaning som förbättrad prestanda i syfte att öka sin synlighet hos sökmotorer var också ett viktigt krav för swimstore.se. 

LÖSNING

Wombit valde att implementera e-handelsplattformen NopCommerce vilket har gett Swimstore en ordentlig förbättring gällande prestanda och SEO. Ett nytt responsivt grafiskt gränssnitt samt nya produktbilder och ny produktstruktur gör sortimentet lättnavigerat på alla typer av enheter. Kunder avslutar snabbt sina köp via en "one page check out".
Med koppling till Klarna som betalleverantör och Specter som affärsystem har Swimstore nu ett smidigt flöde för orderhantering.